Wednesday, October 17, 2012

Mindy Gledhill - Crazy Love


Nobody knows that I am a secret spy
I follow you home, careful to walk behind you
I climb up your tree and hide in the leaves
To keep you from seeing who I am

Call me obsessed, but I need to know your name
Your age, your address and where in the world you came from
It’s silly to think that I’m on the brink
Of falling right off my rocker

Oh, I want to know
All about your mom and your favorite song
And why you hypnotize me
Well, I tell you what
I’m the definition of obsessive-compulsive, crazy love

Late after dark, your light is on upstairs
And I watch you dance as if you were Fred Astaire
A little finesse, a sparkly dress
And I could be Ginger Rogers

Oh, I want to know
All the books you read and your favorite sweets
And why you hypnotize me
Well, I tell you what
I’m the definition of obsessive-compulsive, crazy

La, la, la I’m like a firefly
La, la, la in the evening sky
I’m all aglow whenever I see you walking by

Oh, I want to know
If you ever plan to hold my hand
And why you hypnotize me
Well, I tell you what
I’m the definition of
Obsessive-compulsive crazy love

Tuesday, October 16, 2012

Your song by Ellie Goulding



It's a little bit funny
This feeling inside
I'm not one of those who can easily hide
I don't have much money
But boy if I did
I'd buy a big house where
We both could live

So excuse me forgetting
But these things I do
See I've forgotten if
They're green or they're blue
Anyway the thing is
What I really mean
Your's are the sweetest eyes I've ever seen

And you can tell everybody,
This is your song
It may be quite simple but
Now that it's done
I hope you don't mind, I hope you don't mind
That I put down in words
How wonderful life is now you're in the world

If I was a sculptor
But then again no
Or girl who makes potions in a traveling show
I know it's not much but
It's the best I can do
My gift is my song and
This one's for you

Ohh [x8]

And you can tell everybody
This is your song
It may be quite simple but
Now that it's done
I hope you don't mind, I hope you don't mind
That I put down in words
How wonderful life is now you're in the world

Sunday, October 7, 2012

Ingatan tulus ikhlas

kuntuman bunga ros merah tanda ingatan..
terima kasih kepada yang berkenaan~


 kat belakang tu jadual harian

Isnin
10-12pm Kelas Mobile
3-5pm Kelas Mobile juga

Selasa
12-2pm Kelas optoelectronics

Jumaat
8-10am Kelas Optoelectronics

Everyday
Final Year Project

Freeday
Herbalife

Thursday, August 2, 2012

R.Kelly The Worlds Greatest With Lyrics



hi.. bertemu lg kite.. (ad ke org baca blog NJ ni? hmm ummi, i know u'll read this, harap ummi enjoy ye ngan penulisan 'kanak2' bibik ni) hrni NJ nk share 1 lagu yg pd pendapat NJ makna dia sangat menusuk dlm jiwa NJ.. lagu ni cousemate NJ suruh dengar.. masa tu NJ down gile.asyik nanges je. sbb stress dgn study, tp xblh nk luahkan pd sape2.. ye la kn~ masalah2 student kdang2 certain org je paham. pastu NJ plak jenis benda2 kecik pun blh make me worried.. sbb dlm dunia ni susah nk puaskan hati org. kdang2 kita sendiri terluka.. so reader, please enjoy the song~

Tuesday, July 31, 2012

Tasha Manshahar - Anak Kampung (Cover Version)


ish~ nak je suruh anje NJ bace lirik lagu ni.. walaupun hubungan kami dh lama terputus, NJ   tetap berharap yg dia akan bahagia and sentiasa tersenyum.. dulu msa NJ dengan dia, susah sangat nk buat dia tersenyum.. at least kalo xde jodoh diantara kami pun, NJ nak kami sama2 berkawan, berkongsi buah fikiran.. nah ni lirik lagu nya.. sesuai sangaaattt ngan keadaan NJ ngan dia tu..


Original : Jimmy Palikat - Anak Kampung
Cover Version by Tasha Manshahar

Memang kita ini,
Anak orang miskin,
Tiada apa-apa yang dapat berikan,
Aku memang cantik,
Kau memang tampan,
Kita memang sepadan.

Kita anak kampung,
Tiada pelajaran,
Anak kuli sahaja,
Memanglah sepadan,
Handsome bah kau itu,
Banyak yang tergoda,
Ramai orang yang suka.

Tiada keretamu aku pun tidak kisah,
Kita boleh jalan kaki sama-sama,
Kalau ada bas kita tahan saja,
Naik sama-sama.

Engkau pun tahu,
Kita sama suka,
Kita sesal pun kita sama-sama,
Kerna aku cinta aku selalu sanggup,
Hidup bersamamu.

Kita masih muda,
Masih ada masa,
Usaha sama-sama,
Jangan putus asa,
Engkau akan berjaya,
Jadi orang kaya,
Hidup bahagia.


p/s: maybe NJ kna reject sbb personaliti dan fizikal yang tidak menarik kot~ xpe. NJ berazam nk sihat kan tubuh badan dengan bantuan Herbalife. baru la boleh jadi pengantin mempersona Herbalife. wajah ceria, tubuh badan sihat menawan.. aha tu dia berangan sampai ke bulan..

Saturday, July 28, 2012

Berpuasa bersama Herbalife

Alhamdulillah.. syukur dapat bertemu ramadhan lagi.. kali ni NJ berpuasa di hostel. tak ada apa yang istimewa, makan di cafe, apa yang ada shj. syukur ada Herbalife, NJ boleh sahur penuh nutrisi tanpa berhempas pulas kat dapur.. eley, hostel mana boleh masak.. hehe.. kat bawah ni NJ ad sertakan sedikit panduan nutrisi bersama Herbalife sepanjang bulan ramadhan. 

bila ikut jadual nutrisi Herbalife ni, selesa je perut. kalau membuang pun, legaaa.. dah tak mengigil2 lagi dah, segar smpai waktu berbuka, seronok kan? regim menjaga muka pun masih ON.  analisis mengikut gambar2 lama, muka NJ dah mula shaping, kulit bersih.. sape tak nak kan?

thanks to Herbalife kerana mempunyai produk2 penjagaan muka dengan harga yang berpatutuan and tahan dekat 6 bulan, mmg sesuai la dengan pelajar berjimat macam NJ ni..

Inspirasi Bilik Tidur




Final ERM 4 055



nak bilik mcmni..!!



credit to Vintage Revivals







serious jatuh cinta dengan almari dia..!!



ERM 4 167

Gubahan Sireh Junjung

cantiknya sirih junjung dia..
credit to HikayatCinta

meh belajar sejarah sirih junjung jap.. 
setiap yg ada ni punya yg tersurat dan tersirat. 
kita hidup, kna gak belajar adat2 ni kn~

SIRIH junjung wajib ada dalam hantaran pertunangan mahupun perkahwinan masyarakat Melayu kerana ia ibarat 'penghulu' segala hantaran. Mengikut cerita orang dahulu, sirih junjung dan bahan-bahan yang digunakan membawa maksud tersirat kepada kehidupan suami isteri yang baru hendak bermula. Sirih yang disusun perlu ganjil dan menggunakan daun sirih segar sebagai bahan utamanya selain bahan lain seperti kapur, gambir dan buah pinang. Bagi pihak lelaki, sirih junjung hendaklah lebih tinggi sedikit daripada perempuan untuk menunjukkan bahawa peranan dan tanggungjawab lelaki sebagai ketua keluarga. sirih junjung juga telah dimodenkan dengan penggunaan pelbagai bahan tambahan seperti bungaan-bungaan dan rempah ratus. Selain barang-barang utama, penggunaa bunga mawar, kekwa, juga boleh menjadikan sirih junjung nampak lebih cantik dan menarik. - UTUSAN Malaysia keluaran 28/03/2012


comik lucu

Alangkah indahnya hidup ini..
punya suami yang ringan tulang sedia membantu..

Pelamin buat sendiri




platform tu xmau, kerusi nak tukar sofa 2seat..






rekaan langsir dia cantik.. warna kena la consider warna lain..



Wednesday, July 25, 2012

156: Anje sayang

hari ni kantoi buat blog dengan ummi.. sj je tau ummi siap google nama penuh NJ. ceh! mmg senang la cari.. ah lantak la. bk sape pun nk bace blog NJ ni kn.. hehe.. kalau tanya pasal kisah hati, tak tahu nk describe cmne perasaan NJ skrng.. rasa kosong. rasa serik, rasa mcm2.. rasa xmo dh ad lelaki dlm hidup NJ. tp smpai bila nk menumpang kasih anak orang kn? NJ teringin gak nk ad anak sendiri.. teringin gak nk rasa kasih sayang seorang suami.. 

Sunday, May 13, 2012

155: Baby tomyam and exam

tengok topic dah tahu,
skrng tgh study,
tapi masih memikirkan keadaan baby dalam perut ibunya..
cepat la keluar syg,
cikjai nak ucap Happy Mother's Day pada ibu..
cikjai ade exam sampai hari selasa,
after that, u free to go ye syg..
i'll be spending my holiday just for you..
4 June cikjai dh start FYP recruit,
so kalo tomyam kuar lambat,
kt blh spent masa kejap jela..
tak sabar nk 'pakai' baby cmni.. comey kan?

Saturday, January 21, 2012

154

kadang2 rasa mcm nk give up..
lelaki, mmg susah nk predict..
mereka seolah2 berubah fikiran,
setiap kali bangun dari tidur..
mereka buat keputusan melulu,
tanpa berfikir pihak yg lagi satu..
kadangkala niat nya demi kebaikan,
tetapi dek kerana tidak berfikiran jauh,
dan dikepilkan dengan sifat mudah putus asa,
keputusan itu memakan diri dan hati sendiri..